TUTORIALE

Pe aceasta pagina gasiti cateva tutoriale Drupal in format PDF, care contin informatii utile pentru cei care invata sa lucreze. Cu acest site nu intentionam sa realizam cursuri despre Drupal. De altfel ar fi imposibil deoarece Drupal presupune o continua cunoastere, zilnic apar noi module, noi functionalitati facand din orice curs un program depasit.

Totusi aceste tutoriale si informatii oferite aici pot fi punctul de plecare pentru cei tineri, interesati de nou. Foarte utile sunt pentru tineri programatori si studentii care se gandesc sa invete ceva in plus in facultate. Sunt multe scoli in care poti invata programare dar Drupalul este un pic diferit de ceea ce afli la aceste cursuri.

Pentru moment tutorialele video au fost scoase urmand a fi prezentate intr-o alta forma.

Tutoriale

Amandoua sunt CMS-uri open source foarte utilizate in programare, la fel ca si WordPress. Toate folosesc PHP si MySQL ca sistem de lucru. Nu am luat in calcul WordPress deoarece acesta este folosit cel mai adesea la realizarea de bloguri. Acolo este el cel mai bun.

In materialul de mai jos puteti afla cateva din modulele care va ajuta la SEO. Utilizarea lor corecta va ajuta sa apareti pe prima pagina in motoarele de cautare dar totodata trebuie sa tineti cont si de indexarea si promovarea normala oricarui site.

O problema cu care se confrunta orice drupalist este scurtarea timpului in care o pagina construita in Drupal se incarca pentru a putea fi vizionata de utilizatori. In multe cazuri, atunci cand pentru incarcarea unei pagini utilizatorul este nevoit sa astepte un timp mai indelungat, acesta renunta si paraseste site-ul cautand informatia in alta parte. Din aceasta cauza, pentru reducerea timpului de afisare al paginii sunt necesare mici setari care sa te ajute.