Reguli de folosire a forumului

1 post / 0 new
forum_admin
Reguli de folosire a forumului

Semnatura oricarui utilizator, indiferent de rangul acestuia nu poate contine altceva decat text si MAXIM 2 link-uri text. In cazul in care se adauga link-uri, acestea vor fi in numar maxim de doua, cu anchor de maxim 3 cuvinte fiecare. NU se pot aplica culori sau stiluri ale textului sau link-ului/urilor din semnatura, aceastea fiind lasate cu stilul default. Doar membrii echipei de moderare si administrare au dreptul de a aplica formatarea textului semnaturii.

Fiecare profil trebuie completat in intregime, la inregistrarea initiala (cu datele existente la acel pas) precum si ulterior (accesand contul dvs. si completand toate campurile necesare). Campuri obligatoriu de completat sunt : Locatie, Ocupatie. In aceste doua campuri nu se permit link-uri, sau cuvinte neadecvate. Va rugam completati la locatie, orasul si tara, iar la ocupatie, ocupatia dvs : Student, Manager, Administrator retea, Specialist SEO, Secretara, etc.

Inainte de a pune o intrebare, si de a porni un thread nou sau inainte de a adauga un nou post la un thread deja pornit, cautati in forum. Foarte multe intrebari sau probleme de-ale utilizatorilor, poate ca au fost deja adresate si rezolvate. Cu asta economisim cu totii timp pretios.

Nu folositi un limbaj neadecvat. Prin limbaj neadecvat noi intelegem: injuraturi, lipsa bunului simt, aducerea de jigniri la adresa altor membrii sau la adresa echipei de moderare / administrare (indiferent de natura jignirilor) precum si intervenirea intr-un subiect, in care sa creati o disputa, folosind afirmatii malitioase si nefondate. Deasemenea, in cadrul forum-ului nu se accepta rasismul sau orice fel de discriminarea sociala sau culturala. Daca nu intelegeti pe deplin regula aceasta, fiti : calmi, maturi, intelegatori si mai ales saritori la problema aproapelui.

Nu se permit nici un fel de ilegalitati, sub orice forma s-ar prezenta acestea. Mai ales cand mesajele dvs. incita utilizatorii sau cititorii forumului catre actiuni ilegale. Prin ilegalitati intelegem : link-uri catre site-uri warez/hacking, link-uri catre software sau orice alt gen de proprietati informatice, aces forum fiind de specialitate. Orice alta actiune, pe care noi am considera-o o ilegalitate.

Cand realizati un post, va rugam nu folositi limbaj pueril, indecent sau a-roman: "shi", "pitzipoanca" "Goagale" etc. Deasemenea, va rugam fiti foarte atenti si la corectitudinea gramaticala a post-urilor dvs. Corectati-va greselile gasite (revazand inca odata post-ul, inainte de a-l trimite pentru publicare). Mai bine 10 cuvinte scrise corect, decat sa fie apoi 5 post-uri ale altor membri, care incearca sa descifreze ce ati scris.

Forum-ul nostru are ca subiect de discutie "Drupal" si tot ce tine de acesta: SEO (optimizarea pentru motoare de cautare), SEM (marketing-ul pentru motoare de cautare), promovarea online in general, webdesign-ul, programarea si orice discutie colaterala acestor subiecte principale.

In cazul in care se face publica o stire, o noutate sau un articol, acestea trebuiesc insotite de o dovada (link catre pagina in cauza de exemplu) sau de o explicatie mai ampla, cu motive si dovezi care sa lamureasca problema.

Daca doriti sa primiti cateva sfaturi despre ce ati putea imbunatati, d.p.d.v. SEO, la site-ul dvs., o puteti face la categoria "Studii de caz". Orice fel de "aruncari" de link-uri prin tot forum-ul, catre site-ul/urile personal/le, cu scopul de a va mari numarul de IBL-uri sau PR-ul, va fi doar un motiv in plus sa fiti banat. Cei care doresc sa invete si sa capete sau sa ofere experienta, precum si sa participe la discutii, sunt bineveniti. Restul pot alege din multitudinea de alte forum-uri din Romania.

Va rugam frumos, alegeti-va categoria corecta pentru subiectul nou, pe care doriti sa-l porniti. Daca nu sunteti siguri, dati-va silinta si mai mult, si alegeti cea mai buna categorie. Este inutila si obositoare munca echipei moderatoare de a tot muta thread-uri dintr-un loc in altul. Fiti "open-source" si ganditi-va si la noi. Si noi avem timpul nostru (foarte putin dealtfel) si mai bine il investim in ceva folositor pentru acest forum.

Cand va alegeti numele de utilizator, dar si cand comunicati in cadrul comunitatii, nu folositi nick-uri sau pseudonime care sa contina nume de firma sau orice alt cuvant ce poate fi subinteles ca fiind in ajutorul unui rezultat SEO pentru firma la care activati. Daca gresiti va rugam trimiteti un mesaj privat administratorului cu o cerere de modificare a numelui de utilizator.

In afara de posturile din Studii de caz, in care pot fi puse link-uri catre site-urile proprii, in restul forumurilor sa se poata posta doar link-uri catre resurse valide si de valoare. Ramane semnatura, last blog post, plus pagina de studii de caz, catre care se pot pune oricate link-uri.

In categoriile Hosting si Domenii nu se permit nici un fel de oferte comerciale scrise de catre diferiti membri ai companiilor de hosting, sau de catre membri noi care vin si scriu "Ce parere aveti de hoster-ul X say Y". Daca reprezentati o firma de hosting, singurul mod in care puteti ajuta comunitatea este sa trimiteti oferta dvs. de hosting prin PM sau email cuiva care o cere explicit.

Luam extrem de serios activitatea denumita SPAM si o penalizam foarte serios deasemenea. SPAM poate insemna de la thread-uri create pentru a promova propriile produse sau servicii, la post-uri fara inteles in mai multe thread-uri. Fiecare moderator apreaciaza SPAM-ul creat de un utilizator prin propriile metode deci nu este necesar sa re-creati thread-uri in care acuzati un membru al echipei de moderare, pentru ca v-a banat, in acest forum ne multumim cu un numar redus de oameni care vor sa devina o comunitate prin care sa se ajute unii pe altii si nimic mai mult.

Cei care sunt penalizati pentru SPAM, se va aplica ban automat si thread-urile sau posturile aferente vor fi sterse.

Nu se permit cuvinte de cartier, injuraturi sau denumiri precum "porno". In acest caz se va folosi cuvantul "Adult". Trebuie sa dam dovada de respect pentru toti cititorii nostri.

Nu sunt permise linkurile cu reffereri. Acesta este un forum de informare si nu unul de unde se pot castiga 5$. Nu va spalati rufele in public pe forum. Pentru asta exista PM, messenger si uneori televiziunile publice. Respectati drepturile de autor.

Categoria Marketplace exista pentru a face vanzarile/cumpararile cat mai usoare si mai facile. In urma repetatelor probleme cu aceasta sectiune, am simtit nevoia sa cream o noua regula. In Marketplace, sunt INTERZISE orice fel de replici de genul "de ce vinzi ?"; "de ce asa scump ?"; "nu face 2 bani"; "dincolo era mai ieftin"; "crezi ca iei mai mult x$ cat ti-am oferit eu ?"; "Esti tepar"; "pai asa vindeam si eu 20 de website-uri". etc. In afara de postul original al thread-ului, orice alte posturi trebuie sa se includa in urmatoarele criterii:

- cere/ofera informatii despre produsul/serviciul vandut/cerut.
- doreste sa cumpere/vanda si cere date relevante acestui proces.

Nota: Daca aveti dovezi ca produsul/serviciul oferit/cerut, are orice fel de conotatie ilegala, sau reprezinta o inselatorie, chiar incurajam sa postati acest lucru. Insa repetam, DOAR cu dovezi.

Nu sunt permise bump-urile in scopul promovarii unor produse sau servicii.

Detinatorii de portofolii de domenii/site-uri au voie sa creeze un singur thread in sectiunea marketplace in care sa isi prezinte portofoliul. In caz ca se fac modificari privind structura portofoliului (schimbare de pret, adaugare domenii/site-uri, etc..), primul post trebuie editat si actualizat. Doar pentru astfel de threaduri, se permite un bump comercial la fiecare 30 zile, in scopul actualizarii portofoliului.

Persoanele care doresc sa isi listeze anumite domenii/site-uri separat au voie sa creeze un thread special pentru fiecare domeniu/site, insa in titlul threadului trebuie inclus si numele domeniului/siteului (ex Vand numedomeniu.ro). Pentru astfel de threaduri nu se permit nici un fel de bump-uri.

Important: Ceea ce fiecare utilizator scrie in forum, reprezinta responsabilitatea proprie a acestuia. IT & Tech pune la dispozitie doar suportul tehnic. Prin inregistrarea unui cont in aceasta comunitate, fiecare membru isi da acordul si intelege acesti termeni.